Mythe rond pianotransport

Pianotransporten zijn zo oud als het instrument zelf. Het is meer dan driehonderd jaar geleden dat de muziekinstrumenten veel kwetsbaarder waren, maar toen moesten ze net zoals nu soms vervoerd worden; Chopin zat dan bovenop de koets, zomer en winter. In die tijd was er wellicht meer stemwerk en meer afstemming nodig, maar ook toen gingen de concerten door als gepland.

Piano’s zijn niet alleen 10 keer zwaarder geworden, maar ook 10 keer sterker. Ze kunnen best wel tegen een stootje; al vermijden we dat liever uiteraard. We hebben jarenlange ervaring in het vervoer van piano’s en weten precies wat wel en niet kan zonder het instrument te beschadigen.

Onze vrachtwagens beschikken over een speciale vering, zelfs verwarming en zelfs het karretje onder de piano is voorzien van luchtbanden. Het instrument staat centraal; vandaag beschikken we over onze zelf-ontwikkelde aluminium sledes die zorgen voor een optimale stabiliteit en comfort voor de piano.

Pianomobil is niet alleen een innovatief transportbedrijf, maar denkt ook out of the box. Archimedes zei ooit: “Geef mij een steunpunt en ik beweeg de aarde.” Pianotransport heeft niets met sterke mannen te maken, maar slimme mannen met een steunpunt zijn het nieuwe normaal bij Pianomobil.

Inschrijven op onze nieuwsbrief?

© Pianomobil | Privacybeleid | By Publiplus